Groede Live! presenteert voor de derde keer in successie een editie van Pophelden.NL. Deze keer mogen wij niemand minder dan Hans Vandenburg en Jan Rot verwelkomen!

Pophelden.NL heeft zich inmiddels bewezen als een unieke muziekproductie, waaraan uitsluitend iconen (en generatiegenoten) uit de Nederpop hun medewerking verlenen. Tijdens het avondvullende programma verzorgen beide muzikanten een ‘unplugged’ solo-optreden. Diverse klassiekers uit ieders carrière zullen de revue passeren. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw, eigentijds materiaal en improvisaties kunnen voorbijkomen. Weer een feest van herkenning en een terugblik op hun (inter)nationale carrière!

Hans Vandenburg is sinds mensenheugenis het boegbeeld van Gruppo Sportivo. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van deze Haagse band. En niet te vergeten ‘Tokyo, I’m on my way’… Gruppo beleefde de afgelopen twee jaren een meer dan geslaagde comeback met het album ‘GREAT’ en de gelijknamige tour langs poppodia en festivals.

Jan Rot behoeft met een carrière die inmiddels ruim vier decennia omspant eigenlijk geen nadere introductie. “Misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Die taal lijkt van elastiek, zeg. Hij maakt het onmogelijke mogelijk”, aldus Frits Spits vorig jaar in zijn programma de ‘Taalstaat’ op Radio 1. Eerder bestempelde hij Jan Rot al als “de Koning van de hertaling”.