Groede Live! presenteert: Tim Knol – Solo Acoustic –

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat hoor je. Sinds zijn tiende covert hij liedjes van Steve Earle, John Hiatt en Gram Parsons. Al snel begint hij zijn eigen rootsrockband BeRightBack, waarmee hij 5 jaar lang intensief speelt. Vanaf mei 2009 neemt de band Johan hem op sleeptouw en verzorgt hij het voorprogramma tijdens alle shows van hun clubtour.

In 2010 breekt hij door met zijn titelloze solodebuut op Excelsior, waarop hij wordt begeleid door Anne Soldaat en leden van Johan. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een grote hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent.

Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Het brengt de singer-songwriter onder meer naar het hoofdpodium van Pinkpop. Het derde album, Soldier On, verschijnt eind 2013.

Met de release in 2018 van album ‘Cut The Wire’ gooide de songwriter het roer om, waar het vooral weer draait om plezier maken.

Behalve soloartiest is Tim Knol ook gitarist en leadzanger van de garagerockband The Miseries. Vorig jaar maakte hij met de countryband Blue Grass Boogiemen het album ‘Happy Hour’. Begin juni kwam de nieuwe single ‘Wandering Heart’ uit, twee weken later werd dit nummer opgenomen op de playlist van Radio2.

Tim Knol tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.