a) Wie is LOS Muziektheater?

LOS bestaat uit vier meiden, afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater van Hogeschool ArtEZ.

b) Hoe kennen de meeste mensen jullie?

We zijn begonnen als gelegenheidsformatie op feesten en partijen, daar hebben we een grote groep vaste bezoekers opgebouwd, die zich uitgebreid heeft tot het theater. We wonnen de VIVA 400 prijs voor de meest succesvolle vrouw in de categorie „nieuw talent”.

c) Heb jullie altijd al komisch muziektheater willen doen?

Altijd is een ruim begrip. Sommigen van ons wisten als kleuter al dat we iets op het podium gingen doen, bij anderen is het veel later gekomen. Als groep wisten we wel dat daar ons succes zou liggen.

d) Hoe kunnen we jullie humor (programma) het beste omschrijven?

Muzikaal cabaret, en komisch muziektheater. Het is maar net van welke kant je het bekijkt. Het is een soort sneltrein van muziek en gekke uitspattingen waar je op meereist.

e) Hoe hebben jullie je talent voor theater maken ontdekt?

Het was op de opleiding dat we het idee kregen dat we wel wat konden. Maar het is via ons publiek dat we door kregen dat we ergens uniek in waren.

f) Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Uit alledaagse dingen, maar voor dit programma, Total LOS, zijn we ook iets persoonlijker gaan werken. Het meeste is op waarheid gebaseerd, maar er zit natuurlijk ook een hoop idiotie bij. Dat is een voorrecht van een theatermaker.

g) Wat hebben jullie nodig om het een goed optreden te laten zijn?

Een energie, die we creëren met het publiek. Meestal lukt dat. Soms niet. Maar gelukkig hebben wij daar dan meer last van dan het publiek!

h) Hebben jullie een doel of ideaal dat jullie zouden willen bereiken als theatergroep?

We willen een plaats in de geschiedenis. En dan het liefst een mooie plaats. Ergens tussen de groten.

i) Wat vinden jullie het leukst aan Zeeland?

We hebben er familie wonen, dat is altijd leuk. En de mensen. We hoorden wel eens van collega’s dat „stugge Zeeuwen” niet makkelijk te vermaken zijn. In onze beleving zijn Zeeuwen geweldig leuk publiek!

j) Waar verheugen jullie je het meest op wanneer jullie bij ons in Zeeland komen optreden?

De wandelingen die we voor het optreden kunnen maken aan het strand en door de leuke dorpjes en steden. En een lekkere bolus bij de koffie.

k) Hebben jullie nog een persoonlijke boodschap voor de mensen in Zeeland die geïnteresseerd zijn in het aanbod van de kleinere podia en/of die jullie graag willen gaan zien?

Zeeuwse theaterliefhebbers, we hebben zulke leuke ervaringen in Zeeland, hebben jullie zin om Total LOS te gaan met vier leuke meiden? Kom dan naar Total LOS. Wij verheugen ons!